Hoe werkt het?

Toets-Mij geeft jou de mogelijkheid om je éxact op toetsniveau voor te bereiden. Onze kwalitatieve oefentoetsen sluiten precies aan op jouw hoofdstuk en zijn ontwikkeld door vakexperts.  Deze vakexperts werken zelf dagelijks met jouw lesmethode in de klas (en dus ook met jouw toetsen).

Door op toetsniveau te oefenen weet jij wat er van je verwacht wordt en kun jij voorafgaand aan de echte toets zien waar jij staat. Je krijgt inzicht in welke onderdelen je nog niet beheerst en uiteraard heb je toegang tot de juiste antwoorden. Daarnaast krijg je extra leertips die jou helpen het toetsniveau te bereiken. Zo hóóp je niet meer op mooie cijfers, maar ga je ze behalen.

Al met al zorgt leren via Toets-Mij ervoor dat je in een korte tijd optimaal bent voorbereid op je toets. Je neemt de snelste route doordat je gelijk het doel duidelijk voor ogen hebt. Geen mysterie meer rondom toetsen. Niet langer hopen op het inzien van jouw gemaakte toetsen waardoor jij afhankelijk bent van de docent. Jij hebt zelf de toegang zodat je makkelijk kunt leren van je fouten. En niet achteraf, maar vooraf… zodat jij op school lekker kunt scoren!

Waarom leren aan de hand van toetsen?

Uit onze jarenlange ervaring met de begeleiding van leerlingen kwam duidelijk naar voren dat de motivatie van leerlingen enorm steeg wanneer zij toetsend konden leren. Dit was simpel te verklaren: eindelijk hadden ze een duidelijk doel voor ogen! Niet meer doelloos dwalen door de tekst, urenlang naar het boek staren, maar actief leren. En ook wij als begeleiders kregen gelijk inzicht in hun prestaties en konden direct inspelen op behoeften.

De toets gaf de leerling richting doordat inzichtelijk werd welke punten nog aandacht nodig hadden. Wat begon met een experiment in onze begeleiding resulteerde in heel efficiënt leren. Leerlingen die normaliter niet vooruit te branden waren, grepen nu zelf de map met oefentoetsen. En nu kwam onze uitdaging: dit realiseren voor 10.000 toetsen ;). Hieruit ontstond Toets-Mij.

Hoe start ik?

Op de pagina “Zoek toetsen” kun je jouw eigen lesboek en jouw hoofdstuk selecteren. Onze vakexperts hebben bij elk hoofdstuk een kwalitatieve toets ontwikkeld. Een toets van Toets-Mij dekt alle onderwerpen uit het hoofdstuk zodat jij optimaal bent voorbereid op jouw schooltoets. Achter elke vraag staat tussen haakjes op welke paragraaf/blok/onderdeel de vraag betrekking heeft. Zo krijg jij precies inzichtelijk welke onderdelen je wel of niet beheerst.

Nadat je de toets hebt gemaakt, heb je toegang tot de antwoorden én uitwerkingen. Onze extra leertips zorgen ervoor dat jij precies weet hoe je op toetsniveau komt.

Kennis, Begrip en Toepassing

Al onze toetsen zijn opgebouwd in de onderdelen: Kennis, Begrip en Toepassing. Dit zorgt ervoor dat leerlingen de stof niet alleen oppervlakkig kénnen, maar ook echt de slag maken naar kúnnen. Want dat is de grootste reden waarom leerlingen vaak onvoldoendes behalen: ze kennen de stof, maar begrijpen deze niet, laat staan dat ze het kunnen toepassen.

Bij het nakijken kun je met de onderdelen Kennis, Begrip en Toepassing precies zien op welk niveau je de stof beheerst. Vaak als we onszelf (of ons kind) overhoren, stellen we enkel kennisvragen waardoor het líjkt alsof we de stof voldoende meester zijn, maar juist die diepere leerlaag is wat van ons verlangd wordt op de toets.

Door middel van de toetsen van Toets-Mij kun jij jezelf (of jouw kind) heel eenvoudig en effectief overhoren.

Hoe kan ik Toets-Mij het best gebruiken?

Gebruik Toets-Mij als een “generale repetitie” om je optimaal voor te bereiden op de toets op school. Maak de toets van Toets-Mij twee of meer dagen voorafgaand aan de toets, zodat je exact weet waar jij staat en eventueel de mogelijkheid hebt om jezelf te verbeteren. Gebruik daarvoor alle leertips die in de uitwerkingen staan genoemd.

De meeste hoofdstukken hebben twee toetsen: versie A en versie B. Versie B geeft jou de mogelijkheid om nog eens extra te oefenen met je lastige onderdelen.

Hoe werkt het opzeggen van het abonnement?

In alles wat we doen bij Toets-Mij hebben we jou als klant voorop staan. Wat heb jij nodig en wat werkt voor jou het prettigst? Niks vinden wij zelf irritanter dan vastzitten aan een langdurig abonnement.

Wanneer jij geen gebruik maakt van het platform kun je daarom gelijk opzeggen en stopt de betaling onmiddellijk. Dit doe je eenvoudig door binnen het hoofdaccount op ‘wijzigen’ te klikken binnen ‘Mijn overzicht’.

Tip: wil je het abonnement op een later moment weer gebruiken? Dan kun je het abonnement ook tijdelijk pauzeren, bijvoorbeeld tijdens de vakantie. Dat regel je op dezelfde plek als de stopzetting. Je kiest zelf tot wanneer de pauzeperiode loopt. Daarna gaat het abonnement verder zodat je gelijk weer met nieuwe toetsen aan de slag kunt.

Wat als ik een boek of toets mis?

Onze vakexperts doen er alles aan om toetsen voor alle lesmethodes online te publiceren. Mist er toch een boek, laat het ons dan weten via dit formulier. Wij gaan dan z.s.m. voor je aan de slag zodat jij binnenkort eenvoudig verder kunt leren!

Veelgestelde vragen